Uutiset ja blogi

Katso ja lue uusimmat ajankohtaiset artikkelit, nimitykset ja tiedotteet.


RekryAuto – siis mikä?

Perjantai 26.10.2018

 

Moni on varmasti bongannut sosiaalisen median kanavistamme RekryAutoon liittyviä päivityksiä. Nyt on aika avata aihetta hieman myös täällä blogin puolella.

Mikä se RekryAuto oikein on ja mitä se tekee?

 

RekryAuto etsii työntekijät työvoimapula-aloille

Rekrytointiongelmat haastavat pirkanmaalaisten yritysten kasvun erityisesti tekniikan aloilla. Tänä vuonna yritykset ovat panostaneet uusien osaajien löytämiseen mm. RekryKoulutusten kautta, mutta myös koulutuksiin on haasteellista löytää hakijoita.

Ajatus RekryAutosta syntyi, kun Alen Consulting Oy:llä pohdittiin ratkaisua vallitsevaan työvoimapulaan. Ideasta innostui myös Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK, ja yhdessä hanketta lähdettiinkin viemään innolla eteenpäin!

RekryAuton ideana on kulkea Pirkanmaan alueella esimerkiksi tapahtumissa, toreilla ja kauppojen pihoissa kohtaamassa potentiaalisia työnhakijoita sekä jakamassa tietoa avoimista työ- ja koulutusmahdollisuuksista. Toisinaan RekryAuto suuntaa myös Pirkanmaan ulkopuolelle kutsumaan takaisin paluumuuttajia ja löytämään uusia pirkanmaalaisia. Yritysten osalta RekryAuto puolestaan kartoittaa mahdolliset työvoima- ja koulutustarpeet. Tarkoituksena on toimia matalan kynnyksen kohtauspaikkana ja löytää sopivat tekijät avoimiin työpaikkoihin.

 

“Tampereen seutu on vetovoimaisuudessaan ylivoimainen ja uskomme tavoittavamme erityisesti Pirkanmaalle paluumuutosta haaveilevia työntekijöitä.”
– rehtori Teppo Tapani, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

 

“Meille tulee yrityksistä koko ajan enemmän viestiä, ettei töille löydy osaavia tekijöitä eikä avoimia paikkoja saada täytettyä. Tavoitteena onkin auttaa yrityksiä löytämään tarvitsemansa osaajat.” 
toimitusjohtaja Nina Koskinen, Alen Consulting Oy

 

Rekryauto

 

RekryAuto on siis Alen Consulting Oy:n ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK:n yhteinen hanke. Auton toiminnasta käytännössä vastaa uraohjaaja Pertti Nurmi Alen Consulting Oy:ltä. Mukana kierroksilla on tilanteen mukaan asiantuntijoita mm. rekrytoivista yrityksistä sekä oppilaitoksista.

 

Seuraa RekryAutoa somessa!

Lisätietoja RekryAutosta ja sen tulevista aikatauluista löytyy RekryAuton omilta kotisivuilta osoitteesta www.rekryauto.fi.

RekryAutoa voi seurata myös Facebookissa, jonne päivitämme aktiivisesti auton viimeisimpiä liikkeitä ja otteita matkan varrelta! 

 

Tiedätkö paikan tai tapahtuman, jossa RekryAuton kannattaisi pyörähtää?

Meille voi ehdottomasti ilmiantaa RekryAutolle sopivia kohteita. Tapahtuma- ja paikkavinkit voi lähettää osoitteeseen posti@alenconsulting.fi tai ottaa yhteyttä suoraan Alen Consulting Oy:n Pertti Nurmeen, p. 044 740 4503.

 

Nähdään RekryAutolla! 🙂 

 

 

 

 

Katri Ala-Mononen

Työntekijämme esittäytyy: Katri Ala-Mononen

Keskiviikko 24.10.2018

 

Nyt olisi vuorossa sarjassaan kolmas työntekijäesittelymme! Edellisestä esittelystä onkin vierähtänyt jo hetki, tällöin esittelimme kaupan alan työntekijämme Sanna Hautaluoman. Sannalle vuokratyö avasi ovet vakituiseen työsuhteeseen jo toistamiseen, joten myös hänen tarinansa kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa.

Tällä kertaa tutustutaan kuitenkin vuokratyöhön siivousalalla, kun esittäytymään pääsee entinen työntekijämme Katri Ala-Mononen. Katri aloitti syksyllä opinnot, joten vuokratyöt saivat ainakin toistaiseksi jäädä. Katrin kokemukset toimivat kuitenkin erittäin hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka monipuolisia mahdollisuuksia vuokratyö tarjoaa erilaisiin elämäntilanteisiin. Katri teki vuokratöitä välivuosia viettäessään, johon tämä onkin erinomainen ratkaisu. Vinkkinä siis kaikille välivuoden pitäjille; meillä on tälläkin hetkellä paljon avoimia työpaikkoja, jos tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki! Työpaikkoihin pääset tutustumaan kotisivuillamme

 

Kuka on Katri Ala-Mononen?

Katri on 21-vuotias nainen Tampereelta. Hän kirjoitti ylioppilaaksi pari vuotta sitten keväällä ja vietti sen jälkeen välivuosia töitä tehden ja pääsykokeisiin valmistautuen. Kova työ palkittiin ja tänä syksynä hän aloittikin opinnot Tampereen Teknillisessä Yliopistossa biotekniikan tutkinto-ohjelmassa. Työt kauttamme saivat siis syksyllä jäädä koulun tieltä. Työkokemusta Katri on kerryttänyt siivoamalla muun muassa ravintolassa, kahvilassa, leipomossa, hotellissa ja ihmisten kodeissa.

 

Miten Katri päätyi Alen Consultingille töihin ja millaisissa tehtävissä hän työskenteli? 

Lukion jälkeen Katri haki töitä, kun mieleistä jatko-opiskelupaikkaa ei heti löytynyt. Hän kirjoitti avoimen työhakemuksen myös meille Alen Consultingille ja saikin melko nopeasti kutsun haastatteluun. Katri otettiin kirjoillemme keikkatyöntekijäksi vuonna 2016 ja tämän jälkeen hän työskentelikin monissa eri siivoustehtävissä useiden asiakasyritystemme palveluksessa aina tämän vuoden syksyyn asti. Kuten yllä mainittu, Katri on tehnyt kauttamme esimerkiksi ravintola-, kahvila- ja kotisiivouksia. 

 

 

Millaisena Katri on kokenut vuokratyön? 

Ennen Alen Consultingia Katrilla ei ollut kokemusta vuokratyösuhteista. Parasta vuokratyössä oli Katrin omien sanojen mukaan se, että töitä oli mahdollista tehdä juuri sen verran kuin omaan elämäntilanteeseen kulloinkin sopi. Etenkin pääsykokeisiin lukemisen ohelle vuokratyö oli todella hyvä ratkaisu, sillä kokopäiväisessä työssä opiskeluun ei olisi jäänyt riittävästi aikaa. Vuokratöissä pääsi myös tekemään töitä monipuolisesti erilaisiin paikkoihin ja kerryttämään näin laajasti työkokemusta.

Siivoojana Katri työskenteli kohteissaan usein yksin, mutta silloin kun töitä tehtiin yhdessä työkavereiden kanssa, oli vastaanotto aina ystävällinen. Hän kokee myös saaneensa hyvän perehdytyksen työtehtäviinsä.

Katri voikin suositella vuokratyötä lämpimästi kenelle tahansa! 🙂 Alen Consultingiin hän on sanojensa mukaan ollut todella tyytyväinen, kaikki hoitui aina vaivattomasti. Erityisen mukavaa oli, kun hänelle aina välillä soiteltiin ja varmisteltiin, että kaikki sujui hyvin. Jos jotain kysyttävää tuli mieleen, vastauksen sai aina nopeasti. 

 

Katrin terveiset työnhakijoillemme: 

“Kannattaa hakea rohkeasti kaikenlaisiin työtehtäviin, vaikka työkokemusta ei ennestään olisikaan paljoa. Tekemällä oppii!”

 

Kiitokset vielä Katrille haastattelusta sekä joustavasta ja aktiivisesta työpanoksesta! Toivomme, että opinnot ovat lähteneet hyvin käyntiin ja toivotamme menestystä myös jatkoon. 🙂 

 

Työntekijämme esittäytyy: Sanna Hautaluoma

Tiistai 17.7.2018

 

Työntekijöidemme esittely jatkuu! Mikäli et ole vielä käynyt tutustumassa edelliseen esittelyymme Leinon Pekasta, pääset lukemaan sen täältä

Tällä kertaa esiintymisvuoroon pääsee kuitenkin pitkäaikainen “luottotekijämme”, Sanna Hautaluoma. Sannan kohdalla pääsemme näkemään hieman erilaisen uratarinan, sillä hänelle vuokratyösuhde poiki vakituisen työsuhteen asiakasyrityksemme palveluksessa. Tämä on vuokratyössä melko yleistä ja osoittaa jälleen, kuinka monipuolisia mahdollisuuksia sen kautta voi avautua!

 

Kuka on Sanna Hautaluoma? 

Sanna on 42-vuotias, Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva nainen. Tampereella Sanna on asunut vuodesta 2000 alkaen. Kaupallinen koulutus häneltä löytyy omien sanojensa mukaan vuodelta kirves ja kivi. 😀 Opiskeluidensa aikana Sanna teki kesäisin paljon erilaisia töitä, mutta varsinaisen, yli 20 vuotisen työuransa hän on tehnyt myyjänä erilaisissa kaupan alan yrityksissä. Sannan perheeseen kuuluu avomiehen lisäksi borderterrieri Papu. Perhe viettää yhdessä paljon aikaa mökillä luonnon helmassa. 

 

Borderterrieri Papu

 

Miten Sanna päätyi töihin Alen Consultingille ja millaisissa tehtävissä hän työskentelee?

Tampereelle muutettuaan Sanna työskenteli noin 7 vuotta vakituisena työntekijänä Tiimarissa. Tiimarista hän siirtyi Halpa-Halliin aluksi vuokratyövoimana, kunnes työsuhde vakinaistettiin parin kuukauden kuluttua. Halpa-Hallissa Sanna ehti työskennellä noin 6 vuoden ajan, kunnes myymälät suljettiin Pirkanmaalta. Tämän jälkeen hän siirtyi jälleen vuokratyövoimana pirkanmaalaiseen tavarataloketjuun. Alen Consultingin työntekijälistalle Sanna päätyi, kun kyseinen ketju siirtyi asiakkaaksemme.

Alen Consultingin kautta Sanna työskenteli välillä keikkatöissä, välillä taas pidemmissä myyjän sijaisuuksissa (esim. äitiys- ja sairauslomat) viikkotuntimäärän ollessa noin 30 h/vko. Lopulta myös asiakasyrityksemme päätyi Halpa-Hallin tavoin sulkemaan ovensa kesän alkupuolella. Yhdelle ketjun myymälöistä löytyi kuitenkin nopeasti uusi omistaja ja vanha henkilökunta sai jatkaa töitään. Myös Sannan toivottiin jatkavan myymälässä ja näin hän sai jälleen vakituisen työpaikan. 

 

Millaisena Sanna on kokenut vuokratyön?

 

Plussat…  

Sanna näkee vuokratyössä sekä plussia että miinuksia. Hyvinä puolina hän mainitsee muun muassa vuokratyön tarjoaman joustavuuden ja vapauden, sillä kun töistä sovitaan vuorokohtaisesti, on itsellä mahdollisuus vaikuttaa omiin työvuoroihinsa ja vapaapäiviinsä. Sanna kokee vuokratyön myös hyvänä keinona saada ns. “jalkaa oven väliin” – mahdollistihan se hänellekin jo toisen vakituisen työpaikan!

 

…ja miinukset?

Vuokratyön epäsäännöllisyyden Sanna näkee toisaalta myös huonona puolena, sillä työvuoroja voi olla välillä satunnaisesti ja hälytykset töihin saattavat tulla nopeallakin aikataululla. Tämän vuoksi työvuoroja joutuu joskus “päivystämään” ja koska töistä ei halua kieltäytyä, on suunnitelmien tekeminen seuraavaa päivää pidemmälle hankalaa. Useista peräkkäisistä sijaisuuksista johtuen Sannalla meni myös muutama vuosi ilman lomia. Oma työnsä on toki työvuorojen kirjaamisessakin, mutta tämä oli Sannan mukaan helppo hoitaa netin kautta.

Sanna kertoo viihtyvänsä itse paremmin yhdessä paikassa ja tutussa ympäristössä työskennellessään, joten eri myymälöiden välillä hyppiminen on ollut välillä hieman stressaavaa toimintatapojen vaihdellessa paikasta riippuen. Toisille tällainen vaihtelu on kuitenkin mieleen, joten osa taas kokee sen vuokratyön hyvänä puolena!

 

Sannan terveiset Alen Consultingin porukalle ja työnhakijoillemme:

“Alenilta olen saanut aina ystävällisiä neuvoja ja ongelmissa on autettu. Muutenkin mukavaa porukkaa, kiitos siitä! Voin suositella lämpimästi.” 🙂 

 

 

Työntekijämme esittäytyy: Pekka Leino

Maanantai 11.6.2018

 

Miksi valita vuokratyö? Millaisia ihmisiä vuokratyösuhteissa työskentelee?

Tällaisia asioita ovat varmasti monet pohtineet työelämän muutoksien myllerryksessä. Kukapa näihin kysymyksiin osaisi paremmin vastata, kuin vuokratyöntekijät itse! Aloitammekin blogissamme artikkelisarjan, jossa haastattelemme eri toimialojen työntekijöitämme ja kartoitamme heidän kokemuksiaan vuokratyöhön liittyen. Pääset siis tutustumaan sekä Alenin työntekijäkaartiin että vuokratyön tarjoamiin uramahdollisuuksiin!

Ensimmäiseksi esittäytymään pääsee pitkäaikaisin työntekijämme, Pekka Leino. Pekka on työskennellyt asiakasyrityksemme palveluksessa kiinteistönhuollon työtehtävissä jo vuodesta 2014 alkaen – joulukuussa tulee täyteen neljä vuotta! Vuokratyösuhteessakin on siis mahdollista työllistyä pitkäaikaiseen, vakituiseen työsuhteeseen. 😉 Mutta mennään sen pidemmittä puheitta asiaan!

 

Pekka Leino

 

Kuka on Pekka Leino?

Pekka on syntyperäinen tamperelainen mies, jolla on pitkä tausta rakennusalan ja kiinteistönhuollon työtehtävistä. Nuoruusvuosina hän päätyi Hämeenlinnaan, kun lähti käymään isänsä luona kahvilla ja jäi tälle reissulle lopulta 12 vuodeksi. Myös Helsingissä hän on työskennellyt, mutta loppujen lopuksi veri veti takaisin Tampereelle. Työnteon lisäksi Pekan vapaa-aika kuluu mm. frisbeegolffin, kalastuksen ja mopoilun parissa. 

 

Miten Pekka päätyi töihin Alen Consultingille?

Ihan perinteisen kaavan kautta; netistä löytyi ilmoitus, jossa etsittiin työmiestä nopealla aikataululla. Pekka haki paikkaa, kävi haastattelussa ja alle kahden viikon kuluttua tästä työt jo alkoivat. Samalla tiellä ollaan edelleen! 

 

Millaisissa työtehtävissä Pekka aloitti ja mitä hän tekee nyt?

Pekan virallinen nimitys on alusta alkaen ollut huoltomies, mutta enemmän häntä kuvaisi monitoimimiehen titteli. Pekan työpäivä koostuu erilaisista kiinteistönhuolto- ja remonttitöistä niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Käytönnässä Pekkaa voisi kuvailla moniosaajaksi, joka tekee omien sanojensa mukaan “kaikkea mahdollista paitsi toimistotöitä”. 

 

Työssä parasta…

Pekan mukaan parasta hänen työssään on itsenäisyys ja riippumattomuus; omiin töihinsä saa vaikuttaa eikä kukaan ns. “hengitä niskassa”. Positiivista on myös työn jatkuvuus ja varmuus tulevaisuudesta, sillä työ on laadultaan sellaista, ettei sitä voi koneilla korvata. Koskaan ei siis tarvitse pelätä, etteikö töitä löytyisi myös seuraavalla viikolla. Myös työporukka on hyvä ja kaikki tulevat keskenään toimeen, vaikka joukkoon mahtuu paljon vuokratyöntekijöitäkin. 

 

Työssä haastavinta…

Jos jotain on pakko keksiä, on Pekan mielestä työssä haastavinta suuri työmäärä kiireaikoina. Jos on paljon tuurauksia muiden töihin, alkavat omat hommat helposti kertyä. Myös erilaisten ihmisten kanssa työskentely aiheuttaa aina omat haasteensa. Hyvällä asenteella ja terveellä järjellä pärjää kuitenkin pitkälle tilanteessa kuin tilanteessa!

 

Millaisena Pekka on kokenut vuokratyösuhteen?

Loistavana! Pekka on nyt elämänsä toisessa vuokratyösuhteessa ja kaikki on aina toiminut niin kuin pitää. Töitä löytyi saman tien kun hän muutti Helsingistä takaisin Tampereelle, kauaa ei tarvinnut pyöritellä peukaloita. Hommia on alusta alkaen riittänyt enemmän kuin tarpeeksi, eikä asiakas ole koskaan sanonut, ettei tarvitse huomenna tulla töihin.

Pekka kokee, että vuokratyö on tätä päivää ja hän suositteleekin sitä ehdottomasti jokaiselle työnhakijalle. Vuokratyö antaa myös tietynlaista vapautta, sillä työntekijän ei käytännössä tarvitse sitoutua tekemään töitä yhdessä ja samassa yrityksessä. Pekan kohdalla vuokratyösuhde on vakituinen, joten se ei juurikaan eroa ns. “normaalista työsuhteesta”, sillä töitä on kokopäiväisesti joka viikko.

 

Pekan terveiset työnhakijoillemme:

Aina kannattaa yrittää! Vaikka työnhaku ei heti onnistuisikaan, ennen pitkää kyllä natsaa jos jaksaa yrittää ja olla aktiivinen. Hyville tekijöille löytyy aina töitä! Töiden suhteen ei myöskään kannata olla turhan ehdoton, on tärkeää olla joustava ja tehdä mitä käsketään. Eli vaikka menisit töihin esimerkiksi konemieheksi, ole avoin ja tee tarvittaessa töitä myös oman tontin ulkopuolelta.

 

Näiden vinkkien myötä toivotamme kaikille onnea ja menestystä työnhakuun! Tällekin kesälle löytyy vielä vapaita paikkoja, joihin pääset tutustumaan tarkemmin täällä

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! 🙂