Uutiset ja blogi

Katso ja lue uusimmat ajankohtaiset artikkelit, nimitykset ja tiedotteet.


Työntekijämme esittäytyy: Sanna Hautaluoma

Tiistai 17.7.2018

 

Työntekijöidemme esittely jatkuu! Mikäli et ole vielä käynyt tutustumassa edelliseen esittelyymme Leinon Pekasta, pääset lukemaan sen täältä

Tällä kertaa esiintymisvuoroon pääsee kuitenkin pitkäaikainen “luottotekijämme”, Sanna Hautaluoma. Sannan kohdalla pääsemme näkemään hieman erilaisen uratarinan, sillä hänelle vuokratyösuhde poiki vakituisen työsuhteen asiakasyrityksemme palveluksessa. Tämä on vuokratyössä melko yleistä ja osoittaa jälleen, kuinka monipuolisia mahdollisuuksia sen kautta voi avautua!

 

Kuka on Sanna Hautaluoma? 

Sanna on 42-vuotias, Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva nainen. Tampereella Sanna on asunut vuodesta 2000 alkaen. Kaupallinen koulutus häneltä löytyy omien sanojensa mukaan vuodelta kirves ja kivi. 😀 Opiskeluidensa aikana Sanna teki kesäisin paljon erilaisia töitä, mutta varsinaisen, yli 20 vuotisen työuransa hän on tehnyt myyjänä erilaisissa kaupan alan yrityksissä. Sannan perheeseen kuuluu avomiehen lisäksi borderterrieri Papu. Perhe viettää yhdessä paljon aikaa mökillä luonnon helmassa. 

 

Borderterrieri Papu

 

Miten Sanna päätyi töihin Alen Consultingille ja millaisissa tehtävissä hän työskentelee?

Tampereelle muutettuaan Sanna työskenteli noin 7 vuotta vakituisena työntekijänä Tiimarissa. Tiimarista hän siirtyi Halpa-Halliin aluksi vuokratyövoimana, kunnes työsuhde vakinaistettiin parin kuukauden kuluttua. Halpa-Hallissa Sanna ehti työskennellä noin 6 vuoden ajan, kunnes myymälät suljettiin Pirkanmaalta. Tämän jälkeen hän siirtyi jälleen vuokratyövoimana pirkanmaalaiseen tavarataloketjuun. Alen Consultingin työntekijälistalle Sanna päätyi, kun kyseinen ketju siirtyi asiakkaaksemme.

Alen Consultingin kautta Sanna työskenteli välillä keikkatöissä, välillä taas pidemmissä myyjän sijaisuuksissa (esim. äitiys- ja sairauslomat) viikkotuntimäärän ollessa noin 30 h/vko. Lopulta myös asiakasyrityksemme päätyi Halpa-Hallin tavoin sulkemaan ovensa kesän alkupuolella. Yhdelle ketjun myymälöistä löytyi kuitenkin nopeasti uusi omistaja ja vanha henkilökunta sai jatkaa töitään. Myös Sannan toivottiin jatkavan myymälässä ja näin hän sai jälleen vakituisen työpaikan. 

 

Millaisena Sanna on kokenut vuokratyön?

 

Plussat…  

Sanna näkee vuokratyössä sekä plussia että miinuksia. Hyvinä puolina hän mainitsee muun muassa vuokratyön tarjoaman joustavuuden ja vapauden, sillä kun töistä sovitaan vuorokohtaisesti, on itsellä mahdollisuus vaikuttaa omiin työvuoroihinsa ja vapaapäiviinsä. Sanna kokee vuokratyön myös hyvänä keinona saada ns. “jalkaa oven väliin” – mahdollistihan se hänellekin jo toisen vakituisen työpaikan!

 

…ja miinukset?

Vuokratyön epäsäännöllisyyden Sanna näkee toisaalta myös huonona puolena, sillä työvuoroja voi olla välillä satunnaisesti ja hälytykset töihin saattavat tulla nopeallakin aikataululla. Tämän vuoksi työvuoroja joutuu joskus “päivystämään” ja koska töistä ei halua kieltäytyä, on suunnitelmien tekeminen seuraavaa päivää pidemmälle hankalaa. Useista peräkkäisistä sijaisuuksista johtuen Sannalla meni myös muutama vuosi ilman lomia. Oma työnsä on toki työvuorojen kirjaamisessakin, mutta tämä oli Sannan mukaan helppo hoitaa netin kautta.

Sanna kertoo viihtyvänsä itse paremmin yhdessä paikassa ja tutussa ympäristössä työskennellessään, joten eri myymälöiden välillä hyppiminen on ollut välillä hieman stressaavaa toimintatapojen vaihdellessa paikasta riippuen. Toisille tällainen vaihtelu on kuitenkin mieleen, joten osa taas kokee sen vuokratyön hyvänä puolena!

 

Sannan terveiset Alen Consultingin porukalle ja työnhakijoillemme:

“Alenilta olen saanut aina ystävällisiä neuvoja ja ongelmissa on autettu. Muutenkin mukavaa porukkaa, kiitos siitä! Voin suositella lämpimästi.” 🙂 

 

 

Työntekijämme esittäytyy: Pekka Leino

Maanantai 11.6.2018

 

Miksi valita vuokratyö? Millaisia ihmisiä vuokratyösuhteissa työskentelee?

Tällaisia asioita ovat varmasti monet pohtineet työelämän muutoksien myllerryksessä. Kukapa näihin kysymyksiin osaisi paremmin vastata, kuin vuokratyöntekijät itse! Aloitammekin blogissamme artikkelisarjan, jossa haastattelemme eri toimialojen työntekijöitämme ja kartoitamme heidän kokemuksiaan vuokratyöhön liittyen. Pääset siis tutustumaan sekä Alenin työntekijäkaartiin että vuokratyön tarjoamiin uramahdollisuuksiin!

Ensimmäiseksi esittäytymään pääsee pitkäaikaisin työntekijämme, Pekka Leino. Pekka on työskennellyt asiakasyrityksemme palveluksessa kiinteistönhuollon työtehtävissä jo vuodesta 2014 alkaen – joulukuussa tulee täyteen neljä vuotta! Vuokratyösuhteessakin on siis mahdollista työllistyä pitkäaikaiseen, vakituiseen työsuhteeseen. 😉 Mutta mennään sen pidemmittä puheitta asiaan!

 

Pekka Leino

 

Kuka on Pekka Leino?

Pekka on syntyperäinen tamperelainen mies, jolla on pitkä tausta rakennusalan ja kiinteistönhuollon työtehtävistä. Nuoruusvuosina hän päätyi Hämeenlinnaan, kun lähti käymään isänsä luona kahvilla ja jäi tälle reissulle lopulta 12 vuodeksi. Myös Helsingissä hän on työskennellyt, mutta loppujen lopuksi veri veti takaisin Tampereelle. Työnteon lisäksi Pekan vapaa-aika kuluu mm. frisbeegolffin, kalastuksen ja mopoilun parissa. 

 

Miten Pekka päätyi töihin Alen Consultingille?

Ihan perinteisen kaavan kautta; netistä löytyi ilmoitus, jossa etsittiin työmiestä nopealla aikataululla. Pekka haki paikkaa, kävi haastattelussa ja alle kahden viikon kuluttua tästä työt jo alkoivat. Samalla tiellä ollaan edelleen! 

 

Millaisissa työtehtävissä Pekka aloitti ja mitä hän tekee nyt?

Pekan virallinen nimitys on alusta alkaen ollut huoltomies, mutta enemmän häntä kuvaisi monitoimimiehen titteli. Pekan työpäivä koostuu erilaisista kiinteistönhuolto- ja remonttitöistä niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Käytönnässä Pekkaa voisi kuvailla moniosaajaksi, joka tekee omien sanojensa mukaan “kaikkea mahdollista paitsi toimistotöitä”. 

 

Työssä parasta…

Pekan mukaan parasta hänen työssään on itsenäisyys ja riippumattomuus; omiin töihinsä saa vaikuttaa eikä kukaan ns. “hengitä niskassa”. Positiivista on myös työn jatkuvuus ja varmuus tulevaisuudesta, sillä työ on laadultaan sellaista, ettei sitä voi koneilla korvata. Koskaan ei siis tarvitse pelätä, etteikö töitä löytyisi myös seuraavalla viikolla. Myös työporukka on hyvä ja kaikki tulevat keskenään toimeen, vaikka joukkoon mahtuu paljon vuokratyöntekijöitäkin. 

 

Työssä haastavinta…

Jos jotain on pakko keksiä, on Pekan mielestä työssä haastavinta suuri työmäärä kiireaikoina. Jos on paljon tuurauksia muiden töihin, alkavat omat hommat helposti kertyä. Myös erilaisten ihmisten kanssa työskentely aiheuttaa aina omat haasteensa. Hyvällä asenteella ja terveellä järjellä pärjää kuitenkin pitkälle tilanteessa kuin tilanteessa!

 

Millaisena Pekka on kokenut vuokratyösuhteen?

Loistavana! Pekka on nyt elämänsä toisessa vuokratyösuhteessa ja kaikki on aina toiminut niin kuin pitää. Töitä löytyi saman tien kun hän muutti Helsingistä takaisin Tampereelle, kauaa ei tarvinnut pyöritellä peukaloita. Hommia on alusta alkaen riittänyt enemmän kuin tarpeeksi, eikä asiakas ole koskaan sanonut, ettei tarvitse huomenna tulla töihin.

Pekka kokee, että vuokratyö on tätä päivää ja hän suositteleekin sitä ehdottomasti jokaiselle työnhakijalle. Vuokratyö antaa myös tietynlaista vapautta, sillä työntekijän ei käytännössä tarvitse sitoutua tekemään töitä yhdessä ja samassa yrityksessä. Pekan kohdalla vuokratyösuhde on vakituinen, joten se ei juurikaan eroa ns. “normaalista työsuhteesta”, sillä töitä on kokopäiväisesti joka viikko.

 

Pekan terveiset työnhakijoillemme:

Aina kannattaa yrittää! Vaikka työnhaku ei heti onnistuisikaan, ennen pitkää kyllä natsaa jos jaksaa yrittää ja olla aktiivinen. Hyville tekijöille löytyy aina töitä! Töiden suhteen ei myöskään kannata olla turhan ehdoton, on tärkeää olla joustava ja tehdä mitä käsketään. Eli vaikka menisit töihin esimerkiksi konemieheksi, ole avoin ja tee tarvittaessa töitä myös oman tontin ulkopuolelta.

 

Näiden vinkkien myötä toivotamme kaikille onnea ja menestystä työnhakuun! Tällekin kesälle löytyy vielä vapaita paikkoja, joihin pääset tutustumaan tarkemmin täällä

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! 🙂 

 

Pääsiäisterveiset!

Torstai 29.3.2018 

Kevät on ehtinyt edetä jo niin pitkälle, että pääsiäinen kolkuttelee ovella. Pidentyneet päivät ja auringonpaiste ovat viime aikoina piristäneet toimistomme väkeä ja luoneet uskoa siihen, että kesä saadaan tänne Suomeen tänäkin vuonna.

Lähestyvä kesä työllistää ja pitää henkilöstöpalvelualan yritykset kiireisinä. Myös meidän toimistollamme riittää hulinaa, sillä kesätyöntekijöiden haku on kovassa vauhdissa. Vielä löytyy paikkoja hyville tekijöille, joten laittakaa ihmeessä hakemuksia tulemaan, mikäli kesän suunnitelmat ovat vielä auki! Paikkoja löytyy etenkin liikenteenohjauksen ja kiinteistöalan parista sekä ravintola-alan työtehtävistä niin kokeneemmille kuin kokemattomammillekin tekijöille. Avoimiin työpaikkoihimme pääset tutustumaan täällä.

Kiireen keskellä ehditään kuitenkin myös rauhoittua muutamaksi päiväksi pääsiäisen viettoon. Nyt on aika levätä, rentoutua ja syödä mahat täyteen mämmiä, niin jaksetaan painaa kesää kohti hyvällä energialla!

 

TYÖHAASTATTELUUN

Tiistai 7.11.2017

 

Siitä onkin vierähtänyt jo tovi, kun tätä blogia on päivitetty. Kesä meni taas hujauksessa (jos sitä koskaan edes olikaan) ja nyt joulu jo kolkuttelee ovella. Talous näyttää hienoisia paranemisen merkkejä, mutta valitettavasti työttömien määrä on vieläkin huima. Tämä näkyy suoraan hakijoiden määrässä ja yksittäisen hakijan mahdollisuuksissa päästä kertomaan itsestään lisää kasvotusten.

Pääsitkö haastatteluun? Onnea! Se on jo kunnioitettava saavutus nykyisillä työmarkkinoilla, joten taputa itseäsi selkään. Loppu onkin pitkälti kiinni siitä, miten hoidat haastattelutilanteen eduksesi. Ajattelinkin, että olisi paikallaan kirjoittaa siitä, miten työhaastattelusta saa maksimaalisen hyödyn ja mihin asioihin me haastattelijat kiinnitämme huomiota.

Työhaastatteluun

Kun kutsu käy

Mikäli sait kutsun haastatteluun, ole asiasta iloinen ja saavu ajoissa paikalle samalla asenteella; innostunut olemus viestii paljon sinusta ja myös motivaatiostasi työpaikkaa kohtaan. Hymyile, katso silmiin ja esittele itsesi napakalla kädenpuristuksella – nämä ovat tuttuja asioita, mutta niiden korostaminen ei todellakaan ole ajanhukkaa. Ne kertovat paljon sinusta niin ihmisenä, kuin työntekijänäkin. Vaikka tilanne jännittää, pyri olemaan oma itsesi ja välttämään ulkoa opeteltuja vastauksia.

Kokosin muutaman ihan konkreettisenkin vinkin työhaastatteluun:

  • Pidä kirjaa mihin työpaikkoihin- ja tehtäviin olet jo hakenut
  • Tutustu aina etukäteen haettavaan yritykseen ja työtehtävään
  • Mieti, missä olet vahvimmillasi ja missä olisi vielä kehitettävää – näihin pitäisi jokaiselta löytyä vastaus
  • Mieti, miksi juuri sinä olisit oikea valinta tehtävään
  • Ennen kaikkea tuo rohkeasti esille motivaatiosi kyseistä tehtävää kohtaan

Haastattelijoille ensivaikutelma syntyy jo ihan muutamassa sekunnissa. Huoliteltu ulkoasu ja kohteliaisuus kertovat jo itsessään, että tilanne on sinulle tärkeä. Lisäksi paikalle on syytä saapua ajoissa. Älä panikoi, jos meinaat myöhästyä, olet tullut toisiin aatoksiin työpaikan suhteen tai sinulle tulee pakottava este – ihmisiä täälläkin ollaan ja asiasta ilmoittamalla saadaan hommat varmasti järjestymään eikä kenellekään jaa pahaa makua suuhun.

Kaikkien näiden ohjeiden jälkeen sanomme kuitenkin, että tule sellaisena kuin olet. Näyttelijänlahjoja ei näissä hommissa arvosteta ja pitkän kokemuksen omaavat haastattelijat kyllä huomaavat, onko hakija oma aito itsensä. Joskus luonne ratkaisee lopullisessa valinnassa, joten anna persoonallisuutesi näkyä!

Hyvää syksyn jatkoa ja tsemppiä haastatteluihin!

 

Tiia

Alen Consulting Oy