Katri Ala-Mononen

Työntekijämme esittäytyy: Katri Ala-Mononen

Keskiviikko 24.10.2018

 

Nyt olisi vuorossa sarjassaan kolmas työntekijäesittelymme! Edellisestä esittelystä onkin vierähtänyt jo hetki, tällöin esittelimme kaupan alan työntekijämme Sanna Hautaluoman. Sannalle vuokratyö avasi ovet vakituiseen työsuhteeseen jo toistamiseen, joten myös hänen tarinansa kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa.

Tällä kertaa tutustutaan kuitenkin vuokratyöhön siivousalalla, kun esittäytymään pääsee entinen työntekijämme Katri Ala-Mononen. Katri aloitti syksyllä opinnot, joten vuokratyöt saivat ainakin toistaiseksi jäädä. Katrin kokemukset toimivat kuitenkin erittäin hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka monipuolisia mahdollisuuksia vuokratyö tarjoaa erilaisiin elämäntilanteisiin. Katri teki vuokratöitä välivuosia viettäessään, johon tämä onkin erinomainen ratkaisu. Vinkkinä siis kaikille välivuoden pitäjille; meillä on tälläkin hetkellä paljon avoimia työpaikkoja, jos tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä auki! Työpaikkoihin pääset tutustumaan kotisivuillamme

 

Kuka on Katri Ala-Mononen?

Katri on 21-vuotias nainen Tampereelta. Hän kirjoitti ylioppilaaksi pari vuotta sitten keväällä ja vietti sen jälkeen välivuosia töitä tehden ja pääsykokeisiin valmistautuen. Kova työ palkittiin ja tänä syksynä hän aloittikin opinnot Tampereen Teknillisessä Yliopistossa biotekniikan tutkinto-ohjelmassa. Työt kauttamme saivat siis syksyllä jäädä koulun tieltä. Työkokemusta Katri on kerryttänyt siivoamalla muun muassa ravintolassa, kahvilassa, leipomossa, hotellissa ja ihmisten kodeissa.

 

Miten Katri päätyi Alen Consultingille töihin ja millaisissa tehtävissä hän työskenteli? 

Lukion jälkeen Katri haki töitä, kun mieleistä jatko-opiskelupaikkaa ei heti löytynyt. Hän kirjoitti avoimen työhakemuksen myös meille Alen Consultingille ja saikin melko nopeasti kutsun haastatteluun. Katri otettiin kirjoillemme keikkatyöntekijäksi vuonna 2016 ja tämän jälkeen hän työskentelikin monissa eri siivoustehtävissä useiden asiakasyritystemme palveluksessa aina tämän vuoden syksyyn asti. Kuten yllä mainittu, Katri on tehnyt kauttamme esimerkiksi ravintola-, kahvila- ja kotisiivouksia. 

 

 

Millaisena Katri on kokenut vuokratyön? 

Ennen Alen Consultingia Katrilla ei ollut kokemusta vuokratyösuhteista. Parasta vuokratyössä oli Katrin omien sanojen mukaan se, että töitä oli mahdollista tehdä juuri sen verran kuin omaan elämäntilanteeseen kulloinkin sopi. Etenkin pääsykokeisiin lukemisen ohelle vuokratyö oli todella hyvä ratkaisu, sillä kokopäiväisessä työssä opiskeluun ei olisi jäänyt riittävästi aikaa. Vuokratöissä pääsi myös tekemään töitä monipuolisesti erilaisiin paikkoihin ja kerryttämään näin laajasti työkokemusta.

Siivoojana Katri työskenteli kohteissaan usein yksin, mutta silloin kun töitä tehtiin yhdessä työkavereiden kanssa, oli vastaanotto aina ystävällinen. Hän kokee myös saaneensa hyvän perehdytyksen työtehtäviinsä.

Katri voikin suositella vuokratyötä lämpimästi kenelle tahansa! 🙂 Alen Consultingiin hän on sanojensa mukaan ollut todella tyytyväinen, kaikki hoitui aina vaivattomasti. Erityisen mukavaa oli, kun hänelle aina välillä soiteltiin ja varmisteltiin, että kaikki sujui hyvin. Jos jotain kysyttävää tuli mieleen, vastauksen sai aina nopeasti. 

 

Katrin terveiset työnhakijoillemme: 

“Kannattaa hakea rohkeasti kaikenlaisiin työtehtäviin, vaikka työkokemusta ei ennestään olisikaan paljoa. Tekemällä oppii!”

 

Kiitokset vielä Katrille haastattelusta sekä joustavasta ja aktiivisesta työpanoksesta! Toivomme, että opinnot ovat lähteneet hyvin käyntiin ja toivotamme menestystä myös jatkoon. 🙂