Työntekijämme esittäytyy: Pekka Leino

Maanantai 11.6.2018

 

Miksi valita vuokratyö? Millaisia ihmisiä vuokratyösuhteissa työskentelee?

Tällaisia asioita ovat varmasti monet pohtineet työelämän muutoksien myllerryksessä. Kukapa näihin kysymyksiin osaisi paremmin vastata, kuin vuokratyöntekijät itse! Aloitammekin blogissamme artikkelisarjan, jossa haastattelemme eri toimialojen työntekijöitämme ja kartoitamme heidän kokemuksiaan vuokratyöhön liittyen. Pääset siis tutustumaan sekä Alenin työntekijäkaartiin että vuokratyön tarjoamiin uramahdollisuuksiin!

Ensimmäiseksi esittäytymään pääsee pitkäaikaisin työntekijämme, Pekka Leino. Pekka on työskennellyt asiakasyrityksemme palveluksessa kiinteistönhuollon työtehtävissä jo vuodesta 2014 alkaen – joulukuussa tulee täyteen neljä vuotta! Vuokratyösuhteessakin on siis mahdollista työllistyä pitkäaikaiseen, vakituiseen työsuhteeseen. 😉 Mutta mennään sen pidemmittä puheitta asiaan!

 

Pekka Leino

 

Kuka on Pekka Leino?

Pekka on syntyperäinen tamperelainen mies, jolla on pitkä tausta rakennusalan ja kiinteistönhuollon työtehtävistä. Nuoruusvuosina hän päätyi Hämeenlinnaan, kun lähti käymään isänsä luona kahvilla ja jäi tälle reissulle lopulta 12 vuodeksi. Myös Helsingissä hän on työskennellyt, mutta loppujen lopuksi veri veti takaisin Tampereelle. Työnteon lisäksi Pekan vapaa-aika kuluu mm. frisbeegolffin, kalastuksen ja mopoilun parissa. 

 

Miten Pekka päätyi töihin Alen Consultingille?

Ihan perinteisen kaavan kautta; netistä löytyi ilmoitus, jossa etsittiin työmiestä nopealla aikataululla. Pekka haki paikkaa, kävi haastattelussa ja alle kahden viikon kuluttua tästä työt jo alkoivat. Samalla tiellä ollaan edelleen! 

 

Millaisissa työtehtävissä Pekka aloitti ja mitä hän tekee nyt?

Pekan virallinen nimitys on alusta alkaen ollut huoltomies, mutta enemmän häntä kuvaisi monitoimimiehen titteli. Pekan työpäivä koostuu erilaisista kiinteistönhuolto- ja remonttitöistä niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Käytönnässä Pekkaa voisi kuvailla moniosaajaksi, joka tekee omien sanojensa mukaan “kaikkea mahdollista paitsi toimistotöitä”. 

 

Työssä parasta…

Pekan mukaan parasta hänen työssään on itsenäisyys ja riippumattomuus; omiin töihinsä saa vaikuttaa eikä kukaan ns. “hengitä niskassa”. Positiivista on myös työn jatkuvuus ja varmuus tulevaisuudesta, sillä työ on laadultaan sellaista, ettei sitä voi koneilla korvata. Koskaan ei siis tarvitse pelätä, etteikö töitä löytyisi myös seuraavalla viikolla. Myös työporukka on hyvä ja kaikki tulevat keskenään toimeen, vaikka joukkoon mahtuu paljon vuokratyöntekijöitäkin. 

 

Työssä haastavinta…

Jos jotain on pakko keksiä, on Pekan mielestä työssä haastavinta suuri työmäärä kiireaikoina. Jos on paljon tuurauksia muiden töihin, alkavat omat hommat helposti kertyä. Myös erilaisten ihmisten kanssa työskentely aiheuttaa aina omat haasteensa. Hyvällä asenteella ja terveellä järjellä pärjää kuitenkin pitkälle tilanteessa kuin tilanteessa!

 

Millaisena Pekka on kokenut vuokratyösuhteen?

Loistavana! Pekka on nyt elämänsä toisessa vuokratyösuhteessa ja kaikki on aina toiminut niin kuin pitää. Töitä löytyi saman tien kun hän muutti Helsingistä takaisin Tampereelle, kauaa ei tarvinnut pyöritellä peukaloita. Hommia on alusta alkaen riittänyt enemmän kuin tarpeeksi, eikä asiakas ole koskaan sanonut, ettei tarvitse huomenna tulla töihin.

Pekka kokee, että vuokratyö on tätä päivää ja hän suositteleekin sitä ehdottomasti jokaiselle työnhakijalle. Vuokratyö antaa myös tietynlaista vapautta, sillä työntekijän ei käytännössä tarvitse sitoutua tekemään töitä yhdessä ja samassa yrityksessä. Pekan kohdalla vuokratyösuhde on vakituinen, joten se ei juurikaan eroa ns. “normaalista työsuhteesta”, sillä töitä on kokopäiväisesti joka viikko.

 

Pekan terveiset työnhakijoillemme:

Aina kannattaa yrittää! Vaikka työnhaku ei heti onnistuisikaan, ennen pitkää kyllä natsaa jos jaksaa yrittää ja olla aktiivinen. Hyville tekijöille löytyy aina töitä! Töiden suhteen ei myöskään kannata olla turhan ehdoton, on tärkeää olla joustava ja tehdä mitä käsketään. Eli vaikka menisit töihin esimerkiksi konemieheksi, ole avoin ja tee tarvittaessa töitä myös oman tontin ulkopuolelta.

 

Näiden vinkkien myötä toivotamme kaikille onnea ja menestystä työnhakuun! Tällekin kesälle löytyy vielä vapaita paikkoja, joihin pääset tutustumaan tarkemmin täällä

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille! 🙂