Työntekijämme esittäytyy: Sanna Hautaluoma

Tiistai 17.7.2018

 

Työntekijöidemme esittely jatkuu! Mikäli et ole vielä käynyt tutustumassa edelliseen esittelyymme Leinon Pekasta, pääset lukemaan sen täältä

Tällä kertaa esiintymisvuoroon pääsee kuitenkin pitkäaikainen “luottotekijämme”, Sanna Hautaluoma. Sannan kohdalla pääsemme näkemään hieman erilaisen uratarinan, sillä hänelle vuokratyösuhde poiki vakituisen työsuhteen asiakasyrityksemme palveluksessa. Tämä on vuokratyössä melko yleistä ja osoittaa jälleen, kuinka monipuolisia mahdollisuuksia sen kautta voi avautua!

 

Kuka on Sanna Hautaluoma? 

Sanna on 42-vuotias, Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva nainen. Tampereella Sanna on asunut vuodesta 2000 alkaen. Kaupallinen koulutus häneltä löytyy omien sanojensa mukaan vuodelta kirves ja kivi. 😀 Opiskeluidensa aikana Sanna teki kesäisin paljon erilaisia töitä, mutta varsinaisen, yli 20 vuotisen työuransa hän on tehnyt myyjänä erilaisissa kaupan alan yrityksissä. Sannan perheeseen kuuluu avomiehen lisäksi borderterrieri Papu. Perhe viettää yhdessä paljon aikaa mökillä luonnon helmassa. 

 

Borderterrieri Papu

 

Miten Sanna päätyi töihin Alen Consultingille ja millaisissa tehtävissä hän työskentelee?

Tampereelle muutettuaan Sanna työskenteli noin 7 vuotta vakituisena työntekijänä Tiimarissa. Tiimarista hän siirtyi Halpa-Halliin aluksi vuokratyövoimana, kunnes työsuhde vakinaistettiin parin kuukauden kuluttua. Halpa-Hallissa Sanna ehti työskennellä noin 6 vuoden ajan, kunnes myymälät suljettiin Pirkanmaalta. Tämän jälkeen hän siirtyi jälleen vuokratyövoimana pirkanmaalaiseen tavarataloketjuun. Alen Consultingin työntekijälistalle Sanna päätyi, kun kyseinen ketju siirtyi asiakkaaksemme.

Alen Consultingin kautta Sanna työskenteli välillä keikkatöissä, välillä taas pidemmissä myyjän sijaisuuksissa (esim. äitiys- ja sairauslomat) viikkotuntimäärän ollessa noin 30 h/vko. Lopulta myös asiakasyrityksemme päätyi Halpa-Hallin tavoin sulkemaan ovensa kesän alkupuolella. Yhdelle ketjun myymälöistä löytyi kuitenkin nopeasti uusi omistaja ja vanha henkilökunta sai jatkaa töitään. Myös Sannan toivottiin jatkavan myymälässä ja näin hän sai jälleen vakituisen työpaikan. 

 

Millaisena Sanna on kokenut vuokratyön?

 

Plussat…  

Sanna näkee vuokratyössä sekä plussia että miinuksia. Hyvinä puolina hän mainitsee muun muassa vuokratyön tarjoaman joustavuuden ja vapauden, sillä kun töistä sovitaan vuorokohtaisesti, on itsellä mahdollisuus vaikuttaa omiin työvuoroihinsa ja vapaapäiviinsä. Sanna kokee vuokratyön myös hyvänä keinona saada ns. “jalkaa oven väliin” – mahdollistihan se hänellekin jo toisen vakituisen työpaikan!

 

…ja miinukset?

Vuokratyön epäsäännöllisyyden Sanna näkee toisaalta myös huonona puolena, sillä työvuoroja voi olla välillä satunnaisesti ja hälytykset töihin saattavat tulla nopeallakin aikataululla. Tämän vuoksi työvuoroja joutuu joskus “päivystämään” ja koska töistä ei halua kieltäytyä, on suunnitelmien tekeminen seuraavaa päivää pidemmälle hankalaa. Useista peräkkäisistä sijaisuuksista johtuen Sannalla meni myös muutama vuosi ilman lomia. Oma työnsä on toki työvuorojen kirjaamisessakin, mutta tämä oli Sannan mukaan helppo hoitaa netin kautta.

Sanna kertoo viihtyvänsä itse paremmin yhdessä paikassa ja tutussa ympäristössä työskennellessään, joten eri myymälöiden välillä hyppiminen on ollut välillä hieman stressaavaa toimintatapojen vaihdellessa paikasta riippuen. Toisille tällainen vaihtelu on kuitenkin mieleen, joten osa taas kokee sen vuokratyön hyvänä puolena!

 

Sannan terveiset Alen Consultingin porukalle ja työnhakijoillemme:

“Alenilta olen saanut aina ystävällisiä neuvoja ja ongelmissa on autettu. Muutenkin mukavaa porukkaa, kiitos siitä! Voin suositella lämpimästi.” 🙂